Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Οδυρμός Μπογδάνου και Πάγκαλου: Αποτύχαμε! Πολιτικάντηδες και δημοσιογράφοι δεν μπορούν πια να καθοδηγούν τον κόσμο Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anatrichiastikh-omologia-mpogdanou-kai-pagkalou-politikoi-kai-dhmosiografoi#ixzz4PoxO3b94

Όταν κάποιοι ακραιφνείς εκπρόσωποι του συστήματος από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της πολιτικής χάνουν την ψυχραιμία τους, τότε γίνεται ευρέως αντιληπτό το πώς εννοούν την “πληροφόρηση” του Ελληνικού Λαού.
Μια τέτοια στιγμή είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης στον Σκάι, όπου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος φιλοξενούσε τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Αναζητώντας, λοιπόν, οι δύο άνδρες τα αίτια της εκλογικής επιτυχίας του Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησαν ότι φταίνε τα blogs και τα social media “που έδωσαν φωνή στον καθένα να έχει πολιτικό λόγο” (Πάγκαλος) και πως “αντί να περνάει από εμάς τους πυλωρούς ο εκάστοτε πολιτικός ή η εκάστοτε πολιτική, δεν μας έχει πλέον ανάγκη” (Μπογδάνος).
Νοστάλγησαν δε την εποχή που “οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι καθοδηγούσαν τον κόσμο”! Από την μια πλευρά είναι ανατριχιαστικός τόσο ο διάλογος μεταξύ του γνωστού “εξυπνάκια” δημοσιογράφου και του ακόμη πιο γνωστού συνταξιούχου πολιτικάντη, όσο και το νόημα που βγαίνει από τα λεγόμενά τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι δύο θλιμμένοι (για την επιτυχία του Τραμπ) αυτοί οι τύποι υποστηρίζουν ότι είναι λυπηρό που η φάρα των καθεστωτικών δημοσιογράφων και πολιτικάντηδων δεν μπορεί πλέον να καθοδηγεί τον κόσμο σύμφωνα με την εξυπηρέτηση των δικών τους στενών συντηρητικών συμφερόντων.
Και ότι δεν μπορεί ο καθένας να έχει το δικαίωμα έκφρασης πολιτικού λόγου, αν η άποψή του δεν συνταιριάζει με αυτήν που εκφράζει το δημοσιογραφικό και πολιτικό κατεστημένο. Από την άλλη, όμως, αυτή η τόσο ξεκάθαρη αποκάλυψη του αληθινού αντιδραστικού ρόλου που παίζουν οι “ταγοί” της ενημέρωσης και της ενασχόλησης με τα κοινά, δείχνει ότι η δικτατορία της “πολιτικής ορθότητας” είναι πραγματικά αδίστακτη όταν χρειάζεται να υπερασπίσει τα αντεθνικά και αντιλαϊκά συμφέροντά της.
Ο Μπογδάνος και ο Πάγκαλος δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να δείξουν το πώς αυτοί και οι όμοιοί τους αντιλαμβάνονται την δημοκρατία, τον πλουραλισμό και την εξυπηρέτηση της αλήθειας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anatrichiastikh-omologia-mpogdanou-kai-pagkalou-politikoi-kai-dhmosiografoi#ixzz4PoxTjreQ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου